maandag 30 mei 2011

Bekerfinale: N'Yzer - Duvelke Astene: 3-1 - N'Yzer wint vlvb-beker 2e maal op rij!

 N'Yzer wint de dubbel. Na de titel in 2A en promotie naar eerste was N'Yzer weer aan het feest: het won voor de 2e keer op rij de vlvb-beker.
De tegenstand, kampioen in 2e Duvelke Astene, werd in de eerste helft meteen vakkundig opgerold. Een gretig N'Yzer geeft amper een kans weg, en speelt Astene van het kastje naar de muur.
Tweemaal Deckie en eenmaal Ollie: aan de rust staat het 3-0, en daar komt Astene zelfs goed mee weg.
Het waren stuk voor stuk parels van doelpunten, collectieve acties met een heerlijke finish.
Op een paar kopkansen geven we amper iets weg achteraan. De topschutter van Astene voelt zich niet in z'n sas, maar die reden heet Ackou.
In de tweede helft dreigt Astene - dat vorige week nog Dakwerken Vinckier uit de beker wipte - toch wat meer. Goud-zwart houdt de boel rustig onder controle. Een vrije trap wordt wel mooi binnengekopt, 3-1. De Duvelkes gaan op zoek naar de aansluitingstreffer maar die komt er niet. Na het eindsignaal barst de feestvreugde los: Don't you know pump it up, N'Yzer wint de cup!
Er waren wat geblesseerden en afwezigen, maar dat werd collectief sterk opgevangen. Wat bewijst dat N'Yzer een ploegske met karakter is.
Het bewijs dat N'Yzer ook in stijl kan vieren, hebben we ook nog eens geleverd in N'Yzer.
Met de promotie naar eerste was het seizoen 2010-2011 al meer dan geslaagd; maar deze dessert smaakt wel heel zoet. Het was alweder een prachtig seizoen, mét goed voetbal van een hechte bende maten.
Ook bedankt aan het legioen supporters! We rekenen op jullie steun in 1e!
Meer foto's op Facebook (zoeken via N'Yzer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten