maandag 27 februari 2012

Dakwerken Vynckier - N'Yzer 2-1

Dakwerken Vynckier wint deze stadsderby en komt in de stand op 2 puntjes van leider 't Vissershoveke.
Ondanks de vele afwezigen bij N'Yzer starten we niet slecht. Er wordt goed gevoetbald en we zijn gevaarlijk, o.a. met een schot van Xavi dat de kruising scheert. Tegen de gang van het spel in komt de "thuisploeg" via een owngoal van Smet op voorsprong. Bij een hoekschop aan de overkant duikt Smet op aan de eerste paal en devieert alweer, maar hier zit de keeper er nog net bij. Ondanks een handvol volle en halve kansen, komt er geen verdiende gelijkmaker. Integendeel: net voor rust verdubbelt Vynckier echter de score: 2-0 en dat is een domper.
Na de rust geeft probeert N'Yzer met verse moed. Op het uur knalt Didi een vrije trap rechtstreeks binnen, de aansluitingstreffer is een feit. Even later wordt een kopbal van Nico nog op de lijn gered. Helaas valt Nabil nog uit met een knieblessure. Op het einde nemen we nog risico's waardoor Vycnkier nog een aantal kansen krijgt, maar onder meer dankzij Stoene blijft het bij 2-1.
Een gelijkspel zat er zeker in, maar we hebben gestreden en verloren in deze sportieve en aantrekkelijke match.