woensdag 30 mei 2012

3e bekerwinst op rij: N'Yzer-Eendracht Vichte: 2-0

De hele groep leefde ongelofelijk toe naar deze match, dus dat zat wel snor.

De 3e finale op rij halen op zich was niet voldoende: we moesten en zouden ook deze keer de beker vanuit Grammene mee naar N'Yzer nemen, zoals beloofd aan Evelien.
En zo geschiedde, onder het goedkeurend oog van een hele schare supporters!

In de eerste minuut was het meteen schrikken: de Vichtse aanvaller lobt een bal net over de aanstormende Manu maar geluk ook net over de lat. Maar daarna neemt N'Yzer het heft in handen.

De bal gaat vlotjes van voet tot voet, duels worden gewonnen en er komen ook kansen. Maar de keeper van den Eendracht is in heel goede doen vandaag: heel lang kan hij z'n netten schoon houden.

Tot Zlatan de bal van in de zestien netjes in het mandje deponeert: 1-0. De dankknuffel is voor captain Steven Dekocker die z'n plaats afgestaan had aan Zlatan. 1-0 aan de rust, maar een 5-1 score was zeker niet overdreven geweest.
Ondanks de vele kansen blijft het in de tweede helft ook tergend lang bij de krappe voorsprong. Tot Glenn 5 minuten voor tijd een vrije trap in het kruis vlamt: 2-0 en game over.

Na het laatste fluitsignaal barst de feestvreugde los..

Het "feestje op de bus" én in N'Yzer maakte er alweer een legendarische dag van!

Een titel, 2 promoties én 3 bekers: een schitterend palmares en dat in amper 3 seizoenen...