maandag 23 september 2013

Casa el Vid FCO - N'Yzer: 0-2 - N'Yzer behoudt z'n maximum

Coach Smet ging opnieuw roteren deze week, maar dat ging niet ten koste van het geleverde spel. N'Yzer pakt nu al z'n vierde overwinning op rij na een al bij al simpele 0-2-zege tegen Oeselgem.

Nog voor de rust staat de eindscore op het bord. Casa el Vid speelt georganiseerd door goed terug te plooien. Toch vindt N'Yzer na knap rondspelen het gaatje in de verdediging: Ollie wordt het straatje in gestuurd, legt knap achteruit en met een knappe schijnbeweging maakt Cristiano Junior plaats voor z'n grondscherend schot: 0-1. De tweede goal valt nog voor de rust: Junior bereikt de vlotscorende Deckie die opnieuw niet faalt: 0-2.

In een kansrijke tweede helft wordt er niet meer gescoord. Nochtans glipt Deckie eens door de buitenspelval, maar de keeper kan met de voet redden. Verder nog het vermelden waard: Sperre werkt met uitzicht op het veld van Oeselgem. Dus wou hij iets legendarisch doen. Of proberen. De pirouette #fail zal net niet de legende halen. Tja: het kan de beste overkomen, Sperre, zelfs Balotelli: .
Invaller Jack was - na een dubbelpas met Moere - op het einde nog het dicht bij de 0-3, maar besloot voorlangs. Nog twee primeurs: voor de eerste keer houden we de 0 achterin, en dit met een driemansverdediging van opgeteld 100 jaar. Bovendien waren er amper 2 goals te zien in een match van N'Yzer - niemand doet dit weekend "slechter" in de hoogste VLVB-reeks.

Nog een opmerkelijke statistiek: in onze reeks werden al 139 goals gemaakt in 27 wedstrijden, goed voor een gemiddelde van maar liefst 5,15 per match! Mede dankzij N'Yzer natuurlijk: 29 goals in de 4 matchen van N'Yzer = 7.25 goals per match van N'Yzer. Het publiek kan er maar wel bij varen.

Volgende week is een vrij weekend voor N'Yzer: onze thuismatch van volgende zaterdag tegen Eendracht Vichte is verplaatst naar 23 november - op het veld van Vichte. Volgende match: 5 oktober in en tegen Vissershoveke Oostrozebeke. Benieuwd of de rotatietaktiek van de coach z'n vruchten blijft afwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten