maandag 2 september 2013

De Klauwaert Waregem - N'Yzer: 3-4

'Work hard, play hard!' lijkt wel de nieuwe slogan van N'Yzer. Na een goede voorbereiding stond N'Yzer scherp voor de 1e match tegen Klauwaert Waregem. De ribbekes waren duidelijk niet blijven plakken, want op de perfecte Waregemse mat in de schaduw van het Regenboogstadion begon N'Yzersterk aan de match.

De zomeraankopen bleken duidelijk een meerwaarde: Brecht draafde de rechterflank af en ontweek de tegenstanders als hindernissen op de grote steeple en Thibault liet de tegenstand met z'n gemillimeterde passen lopen als paarden.
Na een heerlijke actie van Ollie op links kan Nico de bal afleggen voor Deckie die de 1e treffer van het seizoen binnenknalt. N'Yzer kan de voorsprong niet vasthouden, het staat snel 1-1 na een vlijmscherpe counter. Geen nood, Nabil brengt N'Yzer met een kopbal weer op voorsprong. Ook deze keer kunnen we er niet te lang van genieten: De Klauwaert  is een heel geslepen ploeg en hun behendige spitsen laten geen kansen onbenut: 2-2. Op een ideaal moment, net voor rust, kan Deckie er gelukkig nog 2-3 van maken.

De tweede helft is meer evenwichtig: De Klauwaert gaat op zoek naar de gelijkmaker, en N'Yzer krijgt daardoor ruimte. Bij een van die mooie combinaties laat Deckie de bal rollen voor Brecht Deprez en die aarzelt niet: 2-4. Net na een unieke kans op de 2-5 uppercut, kan De Klauwaert toch nog de aansluitingstreffer maken: 3-4. Het is nog bibberen die laatste 10 minuten, maar de eerste driepunter is binnen. En verdiend hé! We durven te zeggen dat hier niet te veel ploegen zullen komen winnen tegen deze sterke ploeg.

Coach Smet krijgt het laatste woord: 'Proud to be a N'Yzer boy!'

Volgende week wacht ons vice-kampioen Nieuwe Wijk Lozer.