FC Beitem - N'Yzer: 3-4: disciplin, frriendship, dedication!

Na de magere 1 op 9 moest het echte N'Yzer weer opstaan.

Geen probleem N'Yzer had een plan uitgedokterd:

Disciplin. Friendship. Dedication.

Jack op de laatste man, dat was ook deel van het plan.
In het begin van de match staan we goed in positie, en we creƫren vlot kansen. Deckie mist van dichtbij; het publiek schreeuwt om een vervanging, maar N'Yzer blijft gelukkig geloven in Deckie.
Dan gaat het mis: een ziekenhuisballetje naar Jack zorgt er bijna voor dat Jack in het ziekenhuis belandt. Safety first! Dus Jack gaat naar de kant.

Position switch
Na overleg komt Dimi in de ploeg en schuift Didi naar de laatste man.
Een vrije trap en een doorsteekbal later staat het plotsteling 2-0, en het is ook duidelijk dat Didi niet echt een laatste man is.

Position switch 2

Tibo komt in de tweede helft op de laatste man, en Didi weer op de man.
Dit is de goeie zet. Al snel kan Deckie de aansluiting maken, op assist van Brecht: 2-1.
Helaas maakt de thuisploeg ongedaan: een vrije trap wordt snel genomen, we staan even niet goed, en Stoene mag zich alweer omdraaien. 3-1 en boeken toe?? Behalve de N'Yzer spelers gaf niemand nog een cent voor de kansen voor N'Yzer. Maar daarom zijn we ook N'Yzer!

Dries Sobota zet zich door op rechts en geeft een voorzet met rechts. Dat kan meestal tot 2 dingen leiden: brancard of magic. Het is magic, want Brecht Deprez kan de bal magistraal op de slof nemen en 3-2.

Tibo-momentje
10 minuten voor tijd volgt een Tibo-momentje. ver teruggedrongen op eigen helft moet Tibo de bal buitentikken, maar hij is zo leep om er een knap uitgevoerde verdedigende Schwalbe aan toe te voegen. De scheids trapt erin, Tibo geeft een gigantische lel op de bal, over de verbijsterde verdediging, en Deckie is ervandoor: 3-3!

Pokermomentje
Efkes overleggen: we zijn ver van  huis, hebben uiteindelijk toch bijna een puntje vast. Wat doen we: cashen of all-in?
Uiteraard gaan we all-in en durven zelfs risico's te nemen. En jawel: na een knappe actie van Junior, kan Sperre Deckie bedienen die er met z'n derde van de middag van dichtbij via de keeper 3-4 van maakt.

Friendship! Disciplin! Dedication! N'Yzer 4 life!