zondag 13 september 2009

N'Yzer - Sporting Grammene: 2-1

Was de magere prestatie en verliespartij van vorige week in Lendelede een eenmalige uitschuiver, of moet N'Yzer zijn ambities voor dit seizoen herzien? De thuismatch tegen het ambitieuze Sporting Grammene was in ieder geval een test.

Een supergemotiveerd N'Yzer neemt de tegenstander meteen bij de keel. Jan Buysens kan al na vijf minuten profiteren van een misverstand centraal in de Grammense verdediging en schuift de bal handig onder de keeper (1-0). Goud-zwart stoomt door en creëert kans op kans mét mooi voetbal. Rond het halfuur verdubbeldt Didi de score met een gekruist schot na een dubbelpas met alweer Frutos (2-0).
Deckie schiet daarna de kans op de verdiende 3-0 voorsprong op Sponse, de Grammense keeper.
Grammene is groggy maar niet KO, want net voor de rust botst een lange uitworp in de kleine rechthoek en de Grammense spits kopt de aansluitingstreffer tegen de touwen (2-1).

Na de rust poogt N'Yzer de wedstrijd snel in een definitieve plooi leggen. Het overwicht en de karrevracht levensgrote doelkansen leiden echter niet tot het geruststellende derde doelpunt. Bovendien worden we een strafschop onthouden. En stranden enkele pogingen op de paal of op de vuisten van Sponse.
Er is een voetbalwet die zegt dat als je de kansen niet afmaakt, je het deksel op de neus krijgt. Bijna was het zover, want in de laatste twintig minuten kruipt N'Yzer achteruit en vergeet te voetballen. Vooral de inworpen stichten chaos. 10 minuten voor tijd is Bostoen gelukkig bij de pinken als hij een knal vanonder de lat moet boksen. De tegenstander appelleert ook nog voor een strafschop, maar na heel wat bibbergeld fluit de broer van Nzolo af bij een 2-1 eindstand.

Tijdens een eveneens faire derde helft in het onvolprezen K-Fee N'Yzer begrijpt iedereen waarom Sponse Sponse noemt.
Conclusie: N'Yzer haalt zijn "gram" en houdt de drie punten thuis. Met 6 op 9 volgen we nu met 3 punten achterstand op het ongeslagen Calcio Kortrijk.