zondag 18 april 2010

N'Yzer - Eendracht Grammene: 2-0

N'Yzer wou absoluut een zes op zes halen tegen de leider in onze reeks. Eendracht Grammene wou hun nakende kampioenschapstitel wat extra glans geven door N'Yzer de eerste punten thuis af te snoepen.

De eerste helft was niet veel soeps: weinig kansen, veel slechte passes.
Na enkele prikjes van Grammene krijgt N'Yzer op het half uur een mooie kans via Xavi, maar de keeper brengt redding. We rusten bij een logische 0-0.

De tweede helft begint met een dot van een kans voor Grammene als de spits door de buitenspelval glipt en alleen voor Schmeichel verschijnt. Gelukkig kan Schmeichel de bal nog keren. N'Yzer reageert meteen via Desmet die vanop 20 meter naar doel vlamt, maar de keeper wil niet onderdoen voor zijn neef.
N'Yzer neemt nu stilaan de bovenhand, vind beter de vrijstaande man en speelt het balletje mooi rond. Daardoor dwingt het nu ook meer kansen af.
59' Voorzet Piels, de voor Poldi ingevallen Didi kopt van ver net over de kruising.
61' Opnieuw een voorzet, maar de wordt afgeweerd. Xavi knalt de afvallende bal van buiten de rechthoek magistraal in de linkerkruising: 1-0.
N'Yzer stoomt door en Grammene kreunt. 
70' Sam levert een prima voorzet af en vindt Didi blindelings aan de tweede paal. Didi, al dan niet buitenspel, tikt van dichtbij binnen: 2-0!
75' Op een zeldzame kans van Grammene in de tweede helft, is Schmeichel gelukkig attent genoeg voor alweer een clean sheet.
80' Verre uittrap Schmeichel, maar Sam Reynardo kan de bezoekende keeper niet verslaan.
89' Afgeweken trap van Jan Buysens wordt nog op de lijn gered.

Na de uitmatch (0-3) wint N'Yzer nu ook nog de thuismatch tegen competieleider Eendracht Grammene: 2-0.
Niet dat iemand er nog echt aan twijfelde: maar de 2e plaats en de promotie naar tweede is nu bijna een feit.
De titel zit er wellicht niet meer in, want Grammene staat met nog 3 wedstrijden te gaan nog altijd een puntje voor. Dat laten ze echt niet meer glippen. Al weet je maar nooit met de voetbalgoden...

1 opmerking:

  1. LIEVEN EN EVELYNE19 april 2010 om 21:30

    NEN DIKKEN PROFICIAT VANWEGE DEN THUISBASIS K-FEE N'YZER!!!

    BeantwoordenVerwijderen