zaterdag 14 augustus 2010

Oefenmatch: Sparta Belgiek - N'Yzer: 1-4

De eerste oefenmatch van N'Yzer was meteen een prestigeduel: vlvb-kampioen in de hoogste reeks, Sparta Belgiek, tegen vlvb-bekerwinnaar N'Yzer. Het ging dus om de officieuze supercup.

Aan beide zijden ontbraken belangrijke spelers, maar N'Yzer schoot het best uit de startblokken. Bij de rust was de klus geklaard: toen stond het al 0-4. Met, het mag gezegd, heel knap voetbal.

0-1: snelgenomen vrije trap Desmet, linkermiddenvelder Schmeichel verschalkt de keeper in de korte hoek.
0-2: snelle uitbraak via de sterke nieuwkomer Nicolas Bostoen en Didi, die aflegt voor Poldi
0-3: Didi onderschept een foute terugspeelbal, en werkt simpel af
0-4: hoekschop Schmeichel, Didi kopt aan de eerste paal binnen
Ook Sparta Belgiek had enkele mooie kansen, maar kon die - mede door een sterke keeper en verdediging - niet verzilveren.

De Spartaboys scoren in de tweede helft nog de 1-4, maar het vet is aan beide zijden van de soep.

Na de Schipperscup en de vlvb-cup vorig jaar, haalt N'Yzer dus de officieuze vlvb-supercup binnen.
Proficiat aan de hele ploeg!

2 opmerkingen:

1. Ik was als objectieve supporter aanwezig op deze wedstrijd.
    Ik verwachtte een overwinning voor Sparta Belgiek. Maar het draaide anders uit.

Proficiat met de verdiende overwinning en vooral het geleverde voetbal in de eerste helft. Nog een seizoen op zo'n niveau en jullie zullen zijn waar jullie kunnen één der liederen van Mechelen gaan zingen: "We're finally home...".