maandag 26 november 2012

1/16e finales beker: SV Ingooigem - N'Yzer: 2-4

In de competitie verloren we thuis nog kansloos met 1-4 tegen de nieuwe competitieleider. Maar net als vorig jaar konden we tegen ons zwarte beest revanche nemen in den beker. N'Yzer won met 2-4. En verdiend hé!

De sterke collectieve prestatie van vorige week schreeuwde om bevestiging. Die kwam er ook. Maar de tegenstand was natuurlijk niet min: SV Ingooigem, de huidige competitieleider, is de ploeg in vorm. Het resultaat was een echte cupmatch: met spanning, duels, gele en rode kaarten, doelkansen en doelpunten.

N'Yzer kwam in de eerste helft 2 keer op achterstand, maar kon telkens gelijkmaken: eerst via Dewitten die meteen zijn strafschopfout goedmaakte, en daarna via Niko.
Net voor rust ging Zhirkov door op een tegenstander. Na de reactieduw van een Ijvegem-speler kwam er een tegenreactie van Nabil. Resultaat: 1 gele kaart voor Zhirkov en 2 rode kaarten.

Met 10 tegen 10 was er natuurlijk ruimte om te voetballen. N'Yzer hield fysiek stand en had nog de beste kansen in een spannende 2e helft. Eerst werd er nog een kopbaldoelpunt onterecht afgekeurd, maar twintig minuten voor tijd devieerde Zhirkov een voorzet van De Kocker over de doellijn. Protest van Filieux en co mocht niet baten: Nzolo had geen doellijntechnologie nodig: hij kwam persoonlijk tot aan de doellijn en twijfelde niet langer: de bal was wel degelijk over de lijn geweest.
Vlak voor het eindsignaal legde Didi de eindstand vast: 2-4.

Drievoudig bekerwinnaar N'Yzer blijft nu al 16 matchen ongeslagen in de bekercompetitie!

De 1/8 finale van de beker is pas gepland op 4 mei - tegen VK De Posterij St Eloois Vijve.