maandag 9 september 2013

N'Yzer klopt Nieuwe Wijk Lozer met 4-3 op wasdag

Na de knappe overwinning vorige week zou je grotendeels de zelfde 11 verwachten. Publiek en pers keek echter maar raar op toen de elf van N'Yzer bekend raakten. Coach en bestuur wilden blijkbaar een statement maken en had de helft van de ploeg naar een samenkomst van wassletten in Antwerpen gestuurd.

De overgebleven N'Yzerspelers lijken in het begin van de match wel van hun melk want na twintig minuten staan ze 0-2 in het krijt: de bezoekende Nilis scoort 2 maal. Het protest na het 2e doelpunt was trouwens volledig onterecht: dat die goal vanuit meters buitenspel gescoord was, kon Nzolo onmogelijk zien, want hij was juust z'n copains aan het groeten.
Nochtans lag N'Yzer zeker niet onder. Nog voor de rust ging Nzolo trouwens prima compenseren voor de buitenspelgoal en het niet-gefloten handsspel: de vijfvoudige scheids van het jaar wijst naar de stipstip na een lichte fout op Deckie, die de penalty zelf omzet: 1-2.

In de tweede helft gaat N'Yzer op en over Nieuwe Wijk: eerst trapt Thibault de verdiende gelijkmaker aan de juiste kant van het zijnetje en daarna levert hij een assist aan Nabil die de bal knap in doel devieert: 3-2.
10 minuten voor tijd lijkt Lozer dan toch nog een puntje mee te grabbelen: Moere krijgt van dichtbij een bal tegen de opgestoken hand en Nzolo is onverbiddelijk: penalty en 'Nilis' scoort zijn derde van de avond.
In de laatste 10 minuten van dit spektakelstuk gaan beide ploegen nog voor de winst, maar door de goal van Deckie na de voorzet van Nabil is het N'Yzer dat aan het langste eind trekt: 4-3 is de einduitslag na alweer een knappe prestatie van goud-zwart.

Tegendoelpunten? So what?
Eén van onze verdedigers citeerde zaterdagavond Johan Cruijff toen hem gevraagd werd naar de 6 tegendoelpunten in 2 wedstrijden: "Als je één goal meer maakt dan de tegenstander, dan win je!"
Top of the league
Topspits Deckie was na de match nog de helderste van geest, want postte op Facebook: "We are top of the league". Inderdaad: na 2 speeldagen is er maar 1 ploegske met het maximum: N'Yzer.
Als we ook de volgende match, thuis tegen 't Leeuwke, winnen, dan herhalen we onze superstart van vorig jaar toen we ook 9 op 9 haalden.
Ook dan zal er geen euforie zijn, want we weten nog te goed dat we na de 9 op 9 vorig jaar een reeks van 3 op 30 neergezet hebben. Dus genieten van het moment, maar voetjes op de grond en hoofd koel houden!
Ondertussen in Antwerpen
Toen het nieuws van de overwinning en koppositie bekend raakte op de 'parking' in Antwerpen ontstond een gigantisch volksfeest. Er werden rap-rap wat Disc-Jockeys opgetrommeld, en 65.000 man kwam samen om de overwinning van N'Yzer tot in de late uurtjes te vieren. Epic!