maandag 25 november 2013

Eendracht Vichte - N'Yzer: 1-3

De collectieve prestatie van vorige week schreeuwde om bevestiging.

Op het kleine Vichtse veld grijpt N'Yzer de thuisploeg bij de keel. Het tempo is verschroeiend, en de kansen stapelen zich op. Bij een van de doorsteekpasjes komt Deckie in de zestien; hij kapt en laat een duidelijke fout op zich begaan, liever dan zelf te scoren. Penalty dus, Junior achter de bal, goed kijkend naar de keeper en simpel binnen. Meteen de eerste assist van Deckie.

De eerste assists van Deckie

Jawel, je leest het goed, de eerste assist na 38 N'Yzer goals. Onze spits moest daarvoor trouwens geheel terecht op het matje bij de coach.
Om te bewijzen dat het geen toeval was, komt er nog een assist: Deckie alleen voor de keeper na alweer een heerlijk pasje tussendoor. Deckie behoudt het overzicht, en bedient Junior die slim achter de bal bleeft. Zonder veel kansen weg te geven en met dominant voetbal gaan we rusten bij 0-2.

In de tweede helft moeten Ollie en Deckie naar de kant. Sam Reynaldo maakt zijn wederoptreden na lange maanden van blessureleed. Onder de 'vrienden' was afgesproken om alles wat fout ging sowieso op deze 'nieuweling' te steken. Maar dat was niet nodig geweest: Sam tikt een Vichtse speler aan in de carré en is zo vanzelf de pineut. Eendracht krijgt dus een penalty, het wordt 1-2.
Om uw broek te laten zakken, vindt Ollie, maar gelukkig toch nog iemand die hiermee kan lachen.


We blijven onder druk staan, want we kunnen de bal niet meer in de ploeg houden, en Vichte gelooft er uiteraard weer volop in. Zeker omdat ze vorige week ook een 3-0 achterstand ophaalden met de inbreng van oude rat Kerkhove.

Gelukkig staat Stoene een dijk van een match te keepen. Op de counter zijn er enkele mogelijkheden, bijv. van de ingevallen spits De Kocker die onder de keeper schuift, maar de bal wordt van de lijn gekeerd
De opluchting is groot als Jantje B 10 minuten voor tijd de hoekschop van Sperre aan de eerste paal binnenkopt: 3-1

Man van de match
En toch waren Deckie met z'n 2 assists of Junior omdat ie 2 keer scoorde niet de man van de match. Dat was een weergaloze Stoene die alles uit z'n kooi ranselde, behalve dan de penalty.
Toch nog dit: Sam, het beste nieuws is, dat het vanaf nu alleen maar beter kan, dus kop op ;-)


Met een match meer gespeeld dan Vinckier, komen we voorlopig weer aan de leiding door een knappe 6 op 6 na een magere 1 op 9.
De perfecte start ook voor een mooie avond met de vrienden van N'Yzer. N'Yzer 4 Life!

Volgende week thuis tegen Calcio Kortrijk, dat vorige week Nieuwe Wijk nog klopte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten