dinsdag 24 december 2013

Nieuwe Wijk Lozer - N'Yzer: 2-3

N'Yzer toonde weer zijn waar gelaat en knoopt weer aan met de overwinning na 2 nederlagen.
De eerste overwinning op dit moeilijke veld, tegen een ploeg die net als N'Yzer ook op puntenjacht is in een moeilijke periode
De wederoptredende Decky scoort al snel na assist van Pils. Malysse verdubbelt de score met een schouderbal na assist van Mika: 0-2. Het voetbal is goed, we drukken de thuisploeg weg én we scoren.
Helaas scoort de thuisploeg de aansluitingstreffer na een van hun zeldzame kansen: een typische stilstaande fase, waarbij ze de bal van de tweede paal terugkoppen die wordt binnengefrommeld aan de eerste paal.

1-2 is link om de tweede helft te starten. Gelukkig kan Sperre na een hoekschop de afgelegde bal van Malysse met een mooie schuiver door een bos van benen binnenknallen: 1-3.

Lozer komt natuurlijk nog opzetten, maar Stoene staat werkelijk schitterend te keepen: ballen richting de winkelhaak plukt hij als rijpe appeltjes. En dat zijn reflexen en voetenwerk top zijn, daar zagen we ook enkele staaltjes van. Een kwartier voor affluiten krijgen we nog de 2-3, randje buitenspel, binnen, maar de zege komt niet meer in gevaar.

Met deze driepunter gaan we mooi in de top 3 de winterstop in. Na de 10e plek vorig jaar, lijkt een top 5 realistisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten