zaterdag 20 februari 2010

Calcio Kortrijk - N'Yzer: 0-8

Was het door de recente vlotte zege (op 2 januari, blikte N'Yzer Calcio in met 6-1)? Of kwam het door de Bilbao-hooligans die een loodzware trip in de voeten hadden? Feit was dat N'Yzer de eerste helft slap acteerde. N'Yzer heeft moeite om het verschil te maken en Calcio steekt af en toe de neus aan het venster.
Op het halfuur komt goudzwart dan toch op voorsprong: Ackou speelt in op Didi die van de linkerflank naar binnen snijdt en een "sizzler" over de keeper in het midden van het doel afvuurt. Met een krappe 0-1 tussenstand gaan we rusten.

Na de rust haalt N'Yzer de pletwals van stal.
0-2 Xavi speelt in op Didi, die naar binnen snijdt en met een lage schuiver in de linkerhoek de voorsprong verdubbelt.
0-3 De scheids fluit voor een obstructiefout op Deckie een onrechtstreekse vrije trap net binnen de zestien. Piels legt klaar voor Didi die de bal in de rechterbovenhoek knalt.
0-4 De calciokeeper staat onder druk en schiet de bal vanaf de zijkant slordig centraal weg. Didi ziet de gapende doelmond en neemt de bal van grote afstand droogweg in een tijd op de slof  - via de paal binnen.
0-5 Hoekschop Sam Reynaert, Didi kopt aan de tweede paal lateraal en Jan Frutos Buysens werkt de bal van dichtbij in doel.
0-6 Didi is vrij op links en legt de bal op de rand van de zestien klaar voor Xavi, die met buitenkantje rechts in de kruising scoort.
0-7 Voorzet Didi en de ingevallen Pierre kopt de bal in een boogje knap over de keeper.
0-8 Via een dubbelpas met spits Poldi omzeilt Xavi de buitenspelval die alweer met buitenkantje rechts knap afwerkt. (Voor de aandachtige lezer: Didi was in deze aanval helemaal niet betrokken. Het publiek laat zijn ongenoegen horen. De coach is uitzinnig van woede en wil Didi wisselen, maar alle bankzitters waren al de wei ingestuurd.)
Nog een positieve noot: onze verdediging verdient dan wel weer wat lof voor de clean sheet!

Volgende zaterdag de loodzware bekermatch (1/8 finale) thuis tegen de Flandriens, die 3e staan in de eerste reeks, 2 reeksen hoger dan N'Yzer. David tegen Goliath dus. Komt dat zien, komt dat zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten