maandag 5 september 2011

Lendelede - N'Yzer: 3-2

N'Yzer start het eerste seizoen in de hoogste afdeling met een nipte nederlaag. Tegen Lendelede, dat vorig jaar derde eindigde, hebben we het vooral in het begin van de wedstrijd moeilijk. Na een twintigtal minuten slikken we ook een eerste doelpunt, een gedevieerde voorzet die van dichtbij binnengekopt wordt. Ondanks enkele kansen via Zlatan toch verdiend. Vlak voor rust hadden de bordjes gelijk kunnen staan, maar we rusten in de loden hitte met 1-0.

In de tweede helft gaat N'Yzer op zoek naar de gelijkmaker en drukt de thuisploeg achteruit. Maar Stoene Grobbelaer verslikt zich in een diepe bal en Lendelede kan de voorsprong verdubbelen.
Maar N'Yzer vecht terug: Bas wordt het straatje in gestuurd door Zlatan en scoort de aanslutingstreffer. Meteen erna een knappe doorsteekpas van Junior  Hazard op Didi die de verdiende gelijkmaker aantekent: 2-2.

Maar dat puntje konden we dus niet vasthouden: na een warrige fase - wie trapt de bal buiten voor een geblesseerde speler? - laat ref Nzolo doorspelen en kan de thuisploeg ongehinderd een diepe bal trappen, die tot de 3-2 leidt. De thuisploeg valt op 't einde nog met z'n tienen en N'Yzer gooit nog alles in de aanval, maar tevergeefs: geen verdiend gelijkspel.

Geen nood echter: volgende zaterdag om 14u thuis tegen Nieuwe Wijk Lozer maakt N'Yzer zijn thuisreputatie ook waar in de hoogste afdeling.