zondag 28 februari 2010

Beker 1/8ste finales: N'Yzer - De Flandriens: 5-0

Nee, De Flandriens hebben geen forfait gegeven voor de "copa", en nee, ze kregen ook geen 2 rode kaarten in het eerste kwartier. N'Yzer Stasegem boekte wel degelijk een oververdiende stuntzege tegen De Flandriens, een ploeg uit de top-drie van de eerste reeks die van de beker hun hoofddoel gemaakt had.

In het eerste halfuur blijkt dat N'Yzer geen schrik moet hebben: het heeft nauwelijks kansen weg en creëert zelf enkele doelrijpe kansen. De jarige Piels slaagt er 2 keer net niet in Stasegem op voorsprong te schieten. Op het halfuur klimt N'Yzer dan ook verdiend op voorsprong via Zlatan, die na een actie van Poldi met een kapbeweging de verdediging uittelt en met een heerlijk plaatsbal de keeper verschalkt. De Flandriens appelleren tussendoor tevergeefs voor een strafschop. Het is een potige, geladen wedstrijd op het scherp van de snee, getuige de 3 gele kaarten voor de Flandriens en de gele kaart voor Zlatan Op een ideaal moment, net voor de rust, verdubbelt de thuisploeg de score: Steven De Kocker zet voor over en voorbij iedereen, behalve Zlatan dan, die aan de tweede paal vanuit een scherpe hoek overhoeks binnentrapt.

In de tweede helft gaat N'Yzer, dat net als de vorige bekerpartij in het geel speelt, door op z'n elan. Een schot van Smet kan de keeper nog afweren, maar tegen een kopbal van Poldi na een fenomenale actie en dito voorzet van Frutos is hij kansloos: 3-0. De Flandriens maken amper iets klaar - behalve dan een gevaarlijke vrije trap en een schot dat Schmeichel knap pareert. N'Yzer is zegezeker en dikt de zege nog aan met 2 doelpunten. De 4-0 komt er na een heerlijk mooie combinatie waarbij Xavi de bal van aan de rand van de 16 langs de paal binnenmikt (assist Steven). De ingevallen Pierre biedt Zlatan de 5-0 op een presenteerblaadje, maar Zlatan weigert eerst. Enkele minuten later geeft Sam Reynaldo nog een assist aan de wederom ongrijpbare en even onnavolgbare Zlatan die zijn 3e van de middag binnenlegt: 5-0.

Een knappe stuntzege, een'Yzersterke collectieve prestatie, 2 jarigen (Piels en Hannes), kortom: ambiance verzekerd en meer dan 1 goede reden voor een feestje!
In de kwartfinale van de beker wacht de winnaar van de match SV Deerlijk United - FC Beebop Menen.