vrijdag 12 februari 2010

N'Yzer - Telstarboys Nazareth: 7-2

De pijnlijke 2-0 nederlaag in de heenmatch tegen de Telstarboys, de nummer 3 in de rankschikking, lag nog vers in het geheugen. Tijd om die rekening te vereffenen.

N'Yzer neemt meteen het heft in handen. Zlatan, Frutos en Kocker zien hun pogingen gestuit door de sterke bezoekende doelman. De 1-0 hangt echt in de lucht, maar in de 37ste minuut, als de tegenstander dan al eens in onze zestien geraakt, begaat Niels een penaltyfout. Die wordt feilloos omgezet: 0-1 is de verrassende tussenstand. N'Yzer is niet van slag en stroopt de mouwen op. Niels zelf maakt nog voor de rust de oververdiende gelijkmaker, waardoor we rusten bij 1-1 (assist Xavii).

In de tweede helft schiet N'Yzer perfect uit de startblokken. Een Schwalbe van Zlatan krijgen we een penalty. Ducha schiet zwart-goud op voorsprong: 2-1
52' Mooie assist Xavi naar Zlatan, die zijn tegenstander doldraait en de 3-1 aantekent. N'Yzer is duidelijk los en creƫert nog meer kansen. Match gespeeld denk je dan, tot...
61' Balverlies van Ackou, Ducha verlies een duel, en de Telstar-speler schuift de bal vanuit een scherpe hoek onder Stoene: 3-2. Telstar is plots weer springlevend.
69' Niels met een steel een een rush langs de flank. De net ingevallen Didi snoept de bal rond de middellijn af van een verbouwereerde Niels, en zet Zlatan op weg naar de 4-2.
78' Assist Niels op Zlatan die de bal hard in de rechterhoek plaatst (5-2)
80' Het ene plezier is 't andere waard, denkt (!) Zlatan en hij past naar Niels die wel nog 2 man dribbelt en binnenschiet: 6-2.
81' Didi zet met buitenkantje rechts de 7-2 eindstand op het bord na een rush (assist Smet)
(dank aan Jack voor het relaas van de match)

Eendracht Grammene won met 1-8. Wie van de 2 ploegen zal de eerste misstap begaan?