maandag 6 september 2010

N'Yzer oefent achter gesloten deuren - transfer Lukaku op de helling

N'Yzer Stasegem laste zondag een oefenmatch in achter gesloten deuren - een primeur voor N'Yzer. De oefenmatch was in het grootste geheim georganiseerd en de pers werd zondagmiddag op veilige afstand gehouden. Na de wedstrijd konden we de gelegenheidsorganisator van N'Yzer, Willie, kort spreken. Berichten in de pers dat Lukaku nu toch niet zou komen, worden overigens door de club bevestigd.

Had N'Yzer Stasegem redenen voor de geheimzinnigheid rond deze wedstrijd?
We hebben helemaal niets te verbergen. De veiligheidsmaatregelen waren er in het belang van de tegenstander: een selectie van het Penitentiair LandbouwCentrum in Ruiselede.

Tegen gedetineerden?
Gedetineerden, jawel. We wonnen de match overigens met 4-5. Chapeau overigens voor de tegenstander: je ziet dat die gasten echt nog wat van hun leven willen maken. Deze gedetineerden hebben al een heel traject afgelegd, vaak in andere gevangenissen, en sommigen worden ook voorbereid op een drugsvrij leven na de gevangenis. Sommige van onze spelers hebben nieuwe vrienden gemaakt, jawel.

Waarom deze extra oefenmatch?
Ten eerste voor die gedetineerden, want voor ons is het misschien gewoon een leuk intermezzo, maar die mannen kijken daar uiteraard nog meer naar uit. Daarnaast was het voor ons een ideale gelegenheid om enkele spelers wat matchritme en conditie te laten opdoen. En om enkele spelers op een misschien verrassende positie uit te spelen - niet altijd met succes overigens, maar dit terzijde.

En de match zelf?
Het was een evenwichtige en faire match tegen een vlot voetballende, fysieke tegenstander. Een ideale voorbereiding ook op de belangrijke match van zaterdag. We moesten echt vollen bak (sic) spelen om in de laatste minuten 4-5 te winnen.

Boze tongen beweren dat er enkele testers meespeelden omdat de transfer van Lukaku op de helling zou staan?
(Lange stilte dan aarzelend) Het klopt. De transfer van Lukaku is niet naar de zin van de bobo's van de voetbalbond. Het ziet er niet goed uit. Lukaku zelf is het grootste slachtoffer van die amateuristische bond. Romelu stuurde onze voorzitter nog een sms "Met m'n hart zit ik al bij N'Yzer, maar 't zal misschien niet voor onmiddellijk zijn". We kijken daarom nog steeds uit naar versterkingen die passen bij onze ambitie. We sluiten niet uit dat er tijdens de winter versterking bijkomt. Het kan zelfs nog vroeger door transfervrije spelers aan te trekken (mysterieus lachje). Je zult wel zien.

Klopt het dat er, naast een onbekende Irakees, ook spelers meededen van de volgende tegenstander in de competitie, Standard de Jeunesse Bellegem?
U bent blijkbaar goed geïnformeerd, maar ik zou daar niet teveel achter zoeken. Enkele N'Yzer-spelers konden de extra rust gebruiken zodat de wedstrijdselectie ook aangevuld werd met spelers van bevriende ploegen.

Tijdens de match of in de gevangenis mochten geen foto's gemaakt worden, maar na een paar pinten aan de gevangenispoort, mocht onze fotograaf dan toch deze foto's maken. De tegenstander mocht om begrijpelijke redenen niet herkenbaar in beeld gebracht worden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten