maandag 12 september 2011

N'Yzer - Nieuwe Wijk Lozer: 3-3

N'Yzer maakt 2 keer een achterstand goed, komt in de slotfase op voorsprong, maar krijgt op 't einde toch weer het deksel op de neus. Dat is in een notendop het verhaal van onze eerste thuismatch van 't seizoen, tegen Nieuwe Wijk Loze uit Kruishoutem.

Na 1 minuut hadden we al op voorsprong kunnen staan, maar na de schitterende assist van Junior Hazard wou Poldi wou eerst nog eventjes latje trappen. N'Yzer voetbalt goed, domineert en grossiert in de kansen, maar het is de Nieuwe Wijk die eerst kan scoren, na een bal die goed valt bij hun eerste kans. Op assist van Zlatan kan Smet aan de tweede paal verdiend gelijk maken, 1-1 is de ruststand, mede dankzij een schitterende parade van keeper Stoene op een schicht van bezoeker Nilis.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: N'Yzer domineert al is de tegenstand redelijk stug - vorig jaar met voorsprong de beste verdediging in deze hoogste afdeling en 4e in de eindstand. Nieuwe Wijk loert op de counter. Bij een van die counters kan Stoene nog een mirakelsafe uit zijn handschoenen toveren, maar bij een volgende prik krijgen we een penalty tegen na een duidelijke strafschopfout van gelegenheidsmandekker Didi op een doorgebroken speler, bestraft met geel en feilloos omgezet: 1-2.
Uiteindelijk vindt Poldi toch een gaatje om snel de verdiende gelijkmaker aan te tekenen: 2-2 met nog 20 minuten op de stadionklok. Op karakter en enthousiasme gaan we verder, want uiteindelijk verdient maar 1 ploeg de overwinning: de thuisploeg. Op een kleine 10 minuten voor tijd zet Zlatan zich door, Poldi lobt vanuit een scherpe hoek en Dirar zet zwart-goud van dichtbij op voorsprong: 3-2 - de zege wenkt.

Maar vanuit duidelijk buitenspel scoort Nieuwe Wijk Lozer toch nog de gelijkmaker in de slotminuut en graait zo een puntje mee: 3-3 is de eindstand. N'Yzer druipt ontgoochelt af, maar troost zich met het feit dat N'Yzer thuis nog nooit verslagen is.

Vorige week ontglipte ons ook al een verdiend puntje, waardoor we met 1 op 6 geen loon naar werken krijgen. Maar als we zoveel inzet, karakter en goed voetbal blijven tonen, komt de rest vanzelf wel.
Waarom volgende week niet, bij de derby in en tegen kampioen Sparta Belgiek?