maandag 19 september 2011

Sparta Belgiek - N'Yzer: 1-2

N'Yzer heeft z'n eerste overwinning in de hoogste vlvb-klasse beet! Tegen titelverdediger Sparta Belgiek konden we een achterstand ombuigen in een 1-2 overwinning.

N'Yzer startte goed met een kans voor Didi die nog net gekeerd werd door de keeper. Op het smalle veld had de thuisploeg dan het overwicht omdat ze in alle linies de duels wonnen. Veel echte kansen kwamen daar gelukkig niet uit voort. Toch was de voorsprong van Sparta verdiend - een diepe cross die aan de rand van de 16 eerst nog weggekopt werd door Stoene, maar de Deerlijkse spits vindt alsnog de goal, met een knappe lob uit de draai afgewerkt.

Aan de rust beseft N'Yzer dat het beter kan en moet na de rust. Na een reeks hoekschoppen met kopballen of schoten die telkens net niet binnengaan, valt een afgeweerde bal goed bij de herstelde trefzekere Deckie, die de bal op de slof neemt: 1-1. N'Yzer gaat door en nog geen 5 minuten later staat het al op voorsprong: Ducha schiet een vrije trap vanop een mooie afstand onder de muur langs de paal binnen. Sparta Belgiek ondergaat nu vooral. Kansen op de 1-3 sterven op de lat (volley Didi) en op de paal (Deckie van dichtbij), dus het blijft spannend. Gelukkig staat de hele achterlinie attent te verdedigen.

Een zege op karakater in een match met een helft overwicht voor elke ploeg. Een gelijkspel had ook gekunnen, maar dat mag wel eens na de brute pech van de voorbije 2 weken. 4 op 9, we staan op kop... van de 2e kolom!
Sparta Belgiek, de voorbije drie seizoenen kampioen in eerste, mist z'n start met  1 op 9, maar de competitie is nog lang.
Volgende week spelen we om 14u thuis tegen Ingooigem.