Eendracht Grammene - N'Yzer: 0-3

De topper van het weekend: nummer 1, het ongeslagen Eendracht Grammene tegen de eerste achtervolger.
Als N'Yzer nog wou meespelen voor de titel, dan werd er best gewonnen, want bij verlies zou Eendracht Grammene de kloof uitdiepen tot 7 punten.
N'Yzer neemt echter oververdiend de 3 punten mee, en nadert tot op 1 punt van de leider.

4' Goudzwart neemt meteen een blitzstart - debutant Zlatan verrast na een solo al na de thuiskeeper in de korte hoek (assist Frutos).
In het eerste kwartier volgen nog 3 doelrijpe kansen, maar Zlatan en Frutos missen of de keeper redt.
21' Zlatan verschalkt met zijn tweede doelpunt dan toch de keeper: 0-2 (assist Xavi)
23' Doorsteekpas Dekocker, Zlatan schiet, keeper pareert
25' Vrije trap Zlatan, Leffe Blond kopt op de keeper, waarna Xavi van buiten de 16 de bal naar de kruising krult, maar de keeper redt fantastisch
32' Smetje mikt een vrije trap tegen de paal.
40' Voorzet Sam, Didi kopt binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel
Bij de rust staat het "maar" 0-2, de thuisploeg creert geen enkele kans, want onze verdediging is vandaag outstanding, net als de hele ploeg.

50' Actie Zlatan, legt achteruit voor Leffe Blond die schiet met rechts (!) op de doelman
60' Eerste onoplettendheid in de verdediging, niet afgestraft door Grammense spits
61' De keeper staat aan de grond genageld bij een pegel van Desmet die langs de verkeerde kant van de paal buitengaat
65' Voorzet Jan, Didi kopt vanuit een scherpe hoek op de keeper, en Leffe Blond wordt teveel gehinderd bij de rebound
68' Het is wachten op de verlossende 0-3, Frutos glijdt een bal over doel, maar de ref heeft een fout gezien
'78 Schmeichel is attent op een uitgespeelde kans van Grammene
'80 Zlatan kopt voorlangs
'86 Xavi knalt op de kruising
87' Knappe redding Schmeichel op een uitbraak van Grammene
89' De ingevallen Dries Moerman zet voor en Frutos kopt - eindelijk - de 3-0 tegen de touwen

Wat een heerlijke pot voetbal!
De faire tegenstanders feliciteren ons met de verdiende overwinning in een faire wedstrijd zonder gele kaart.
Door deze wedstrijd mengt N'Yzer zich natuurlijk weer volop in het titeldebat.