donderdag 17 december 2009

Sparta De Mythe - N'Yzer 1-6

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte voor Evy, de pas overleden vrouw van Didi. Gans de ploeg speelde overigens met een rouwband.

De emoties werkten precies nog wat door: in een rommelige beginfase dwingt N'Yzer drie loepzuivere kansen af tegen een verdienstelijk De Mythe. N'Yzer was duidelijk een maatje te groot. Na 3 gemiste kansen, schiet Frutos N'Yzer rond het half uur verdiend op voorsprong (assist Jan-Willem). Vijf minuten later bereikt Deckie via een brugje Joris, die de achterlijn haalt en de bal bij Didi krijgt, die kapt en van dichtbij scoort. Net voor de rust maakt Deckie nog een knappe goal: een afvallende bal knalt hij knap in de linkerbenedenhoek - 0-3 en rusten geblazen.

In de tweede helft redt de thuisdoelman op pogingen van Sam en Didi. Piels levert dan twee assists af: één voor Deckie en later voor Didi - 0-5. Op hoekschop kan de Mythe wel de eer redden met een kopbal van dichtbij - 1-5. Pierre kon al enkele keren de keeper bedreigen, en lukt eindelijk toch zijn doelpuntje - een mooi schot in de haak - het mooiste doelpunt van de dag (assist Smetje). Pierre, Deckie en Didi konden de score zeker nog opgedreven hebben, maar de einduitslag blijft 1-6, een logische overwinning.
Door de algemene afgelasting voor van 't weekend was dit meteen de laatste competitiewedstrijd in 2009 - dit betekent dat we ons nog beter kunnen voorbereiden op onze fuif  in 't Kanaal, maar ook dat Brecht Galactico Algoet zijn (voorlopig?) laatste partij voor N'Yzer gespeeld heeft in Menen.

Zoals het een "ster"voetballer betaamt, draag ik mijn - wederom fenomenale - twee doelpunten op aan mijn overleden vrouw. Ik bedank alle spelers en vrienden van N'Yzer én de tegenstander voor het betoonde respect zaterdag en de steun de afgelopen dagen.