dinsdag 15 mei 2012

1/4 bekerfinale: N'Yzer-Beitem: 3-2

N'Yzer bekert verder! Dat Beitem geen hapklare brok zou worden wisten we: een ploeg die 3 speeldagen voor het einde van de competitie in de 2e reeks al kampioen is, mag je nooit onderschatten.

Maar N'Yzer heeft een ijzersterke bekerreputatie hoog te houden. We starten dan ook verschroeiend en leggen heel wat vlotte combinaties op de Bavikhoofse mat. Bij een van die combinaties zet Nabil voor en prikt Glenn aan de tweede paal de openingstreffer tegen de touwen. Even later redt een Beitemse veldspeler een schot van Didi met de hand. De bal gaat op de stip - een koud kunstje voor Ducha en meteen 2-0.
Maar Beitem countert messcherp. Na balverlies prikken ze bij hun eerste echte kans tegen - 1-2 bij de rust.

Na de rust kan Beitem zit Beitem beter in de match. Ze scoren alweer op een snelle uitbraak de gelijkmaker: 2-2 met nog een half uur te spelen. De match is een uur ver, en eindelijk neemt N'Yzer de match terug in handen. Dat leidt tot een paar kansjes, maar het is uiteindelijk Nabil die een kwartier voor tijd na een dribbel in de 16 de eindstand vastlegt.

Beitem kan niet meer dreigen, dus blijft het 3-2.
N'Yzer gaat dus na een faire, aantrekkelijke match verdiend door naar de halve finale.

Afspraak volgende zaterdag om 16u30 voor de halve finale tegen Sparta Belgiek - op het veld van Belgiek: Klijtstraat in Deerlijk. Be there!

Come on N'Yzer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten