donderdag 4 april 2013

N'Yzer - Nieuwe Wijk Lozer: 3-3 (de sombrero van Frutos en de hand van God)


Onze tegenstander heeft deze match al uitvoerig en mooi beschreven, zie http://www.nieuwewijk.be/

Hier een opvallende quote uit dat verslag:

"In de 40’ leidde een vermeende kopstoot gelukkig niet tot een uitsluiting voor VKNW. In de 44’ werd door Stasegem  de bal onnodig met de hand gespeeld in de zestien meter, meteen strafschop, feilloos omgezet door Niels. Meteen een 1-1 ruststand."


Wat kunnen we daar nog kunnen aan toevoegen:
- Dat Nieuwe Wijk inderdaad blij mag zijn dat het bij een 1-0 achterstand niet met 10 man valt na de onbestrafte kopstoot.
- Dat Frutos in de eerste helft een heerlijke goal maakte; een pseudo-sombrero. Dat ging zo: verre bal van Ducha op de borst van Frutos, die daarna de bal over de tegenstander zijn hoofd wipt (vandaar de naam sombrero) en dan van op de hoek van de carré overhoeks binnenknalt. Voor een echte sombrero mag de bal de grond niet raken, maar dat wist Frutos niet, dus zal voor de volgende keer zijn (zie video hieronder)
- Dat we in de tweede helft de betere ploeg waren, maar dat Nieuwe Wijk 2 goals maakt met een stevige buitenspelgeur.
- Dat we daarna een 1-3 achterstand ophalen: eerst kopt Mika een laterale kopbal van Didi binnen.
De gelijkmaker komt er via Malysse: opnieuw na een voorzet, maar volgens welingelichte bronnen zou Didi de voorzet met de hand van God tegen de paal geslaan hebben, waarna Malysse simpel kon binnenduwen. Geen protest echter en de scheids keurt de 3-3 goed, dat is het minste wat hij kon doen ;-)

Er zat meer in dan een puntje tegen de leider, maar als we dit karakter blijven tonen, zullen er nog een paar mooie matchkes volgen.
 

In 1959 maakte Pele een driedubbele sombrero en het moet ongeveer het eerste filmpje geweest zijn dat ooit op YouTube gepost is, kijk maar hieronder.
Zo zie je maar, nee mens moet niet altijd naar een WK gaan om wereldgoals te zien ;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten