maandag 29 april 2013

N'Yzer - Vinckier: 1-3

In de Harelbeekse stadsderby was Vinckier duidelijk de meerdere van N'Yzer. De 1-3 overwinning was zonder meer verdiend.

N'Yzer kon op geen enkel moment het mooie spel van de afgelopen weken op de mat leggen. Vinckier was baas en stond aan de rust 0-1 voor. N'Yzer kan wel een paar halve kansen bij elkaar voetballen, maar te weinig om te scoren.
Zelfde verhaal in de tweede helft, alleen nog minder kansen voor N'Yzer. Vinckier liep uit tot 0-3, met o.a. een beauty van Bleuzé - Czech Stoene was kansloos bij alle treffers.

Gelukkig kon Deckie de score nog milderen tot 1-3.

Wie wordt kampioen?

Woensdag 1 mei volgt al de inhaalmatch tegen Ingooigem, op het veld van SV Anzegem (Vichtsesteenweg)
Door het verrassende thuisverlies van Nieuwe Wijk Lozer tegen de Pallieters ligt de titelstrijd nog helemaal open.
Ingooigem kan woensdag zelfs kampioen spelen als het zelf wint en leider Nieuwe Wijk Lozer tegen de Klauwaert niet wint.

Met een 6 op 6 is Ingooigem dus altijd kampioen.
Als Nieuwe Wijk Lozer woensdag zijn laatste match wel wint en Ingooigem haalt woensdag en zaterdag 4 op 6, dan kunnen er volgens het reglement zelfs nog testwedstrijden over de titel beslissen:

"Het elftal dat het grootste aantal punten bereikt over het geheel van de wedstrijden van zijn reeks wordt kampioen. Bij een gelijk aantal punten worden eerst het aantal overwinningen in aanmerking genomen. Wanneer verscheidene elftallen een gelijk aantal punten en overwinningen hebben (...), worden er testwedstrijden gespeeld."