zondag 9 mei 2010

Kwartfinale beker: N'Yzer - Deerlijk United: 3-2

Deerlijk United is een stevig ploegske uit de top van de 2e reeks. Kampioen worden ze niet, dus zetten ze alles op de beker.

3' Moere zet voor en Poldi mikt de bal aan de verkeerde kant van de paal
N'Yzer is baas op het ijzersterke middenveld en kan zijn wil opleggen. Veel grote kansen levert dat eerst niet op, maar dat was een kwestie van tijd.
32' Schot van Buysens vanuit een scherpe hoek scheert de lat
39' Penaltyfout op Pielske Zhirkov. Perfect voor de keeper gekomen - die Piels onnodig chargeert, want die was in een kansloze positie. Ducha zet de penalty feilloos om: 1-0.
43' Alweer een gemeten vrijschop van Sam Reynardo - Ducha kan niet genoeg plaatsen en kopt op de keeper.
45' Deckie trapt op de keeper

Bij de rust beseffen we dat er alweer een stunt in zit: wij zijn de betere ploeg, maar het is nog verre van binnen.
Dan is het moment van Deckie gekomen, die voor het eerst aan de aftrap stond na 2 maanden blessureleed. 50' Na een dubbele een-twee met Xavi snijdt Deckie door de verdediging, zet voor naar de vrijstaande Poldi. De Deerlijkse verdediger kan de bal nog net voor Poldi... in eigen doel werken: 2-0.
52' Schmeichel lanceert Deckie die alleeen op de keeper gaat en verslaat de keeper: 3-0, de buit lijkt binnen.
Deerlijk plooit en N'Yzer, bijv. via Poldi, heeft nog enkele kansen om de score uit te diepen.
70' Oude bekende Günter Bohez kopt de bal op de lat.
75' Steven Dekocker pakt geel na een fout net voor de zestien. Schmeichel kan die vrije trap niet klemmen, waardoor Deerlijk de 3-1 kan maken (assist Schmeichel). Onze reservekeeper brengt Deerlijk daardoor weer in de match, want dit doelpuntje doet de hoop bij hen weer opflakkeren.
79' Pielske voorbij alles en iedereen, ook voorbij de doellijn.
80' Schmeichel attent op een kopbal.
82' Pilske kan een counter niet afmaken.
84' De ingevallen Didi kopt een hoekschop op de kruising.
N'Yzer plooit nu gedwonen diep terug - Deerlijk neemt risico's. De verdediging plooit, maar breekt niet.
89' De scheids legt de bal op de stip na een aangeschoten bal op de arm van Moere: 3-2.
Er volgen nog een paar hachelijke momenten, maar N'Yzer stoot oververdiend - daar is iedereen het over eens - door naar de halve finale van de beker.

Kampioen kunnen we niet meer worden, we stranden op een puntje van de kampioen van de regelmaat. Een welgemeende proficiat aan Eendracht Grammene!
N'Yzer promoveert naar de tweede reeks, en kan - na de dubbele zege tegen kampioen Eendracht Grammene - zijn seizoen wel nog extra glans geven door een mooi slot te breien aan zijn mooi bekeravontuur.
N'Yzer bekert zaterdag 15 mei om 16u15 in St Denijs verder tegen de winnaar van Dakwerken Vinckier - FC Corgas Deinze.