zaterdag 15 mei 2010

N'yzer in bekerfinale na thriller tegen dakwerken Vinckier

N'Yzer wint de thriller-derby tegen Dakwerken Vinckier en speelt volgende week de bekerfinale!
Het scenario leek door Hitchcock zelf geschreven:

Na een nerveuze studieronde - de zenuwen staan blijkbaar gespannen - knalt Didi een onrechtstreekse vrije trap op de paal. Ook Frutos kan na een knappe actie de score niet openen en knalt op de keeper. Op slag van rust klimt N'Yzer op voorsprong: voorzet Dirar en Didi scoort van dichtbij. N'Yzer gaat een eerste keer uit z'n dak. We rusten bij een 1-0 tussenstand want Schmeichel is gelukkig paraat.
Na de rust gaat Vinckier op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur moet de paal redding brengen, ook de rebound gaat naast. De gelijkmaker hangt echt in de lucht, en ja hoor, enkele minuten later scoort Vinckier na een scrimmage voor doel: 1-1. Het regent nu doelkasen aan beide zijden.
In de laatste 20 minuten neemt N'Yzer de steeds kantelende match opnieuw in handen en wordt weer de gevaarlijkste ploeg.
Tien minuten voor tijd, kan Deckie N'Yzer op voorsprong brengen, maar hij mikt de bal net naast.
1-1 is de terechte stand na 90 minuten: verlengingen dus.

In de eerste verlenging scoort Vinckier na een weergaloos doelpunt in het kruis: 1-2. Gelukkig heeft N'Yzer nog een half uur om de scheve situatie recht te zetten. Nog in de eerste verlenging schiet Dirar van dichtbij... naast. In de tweede verlenging gaat N'Yzer driftig op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Vinckier er af en toe heel gevaarlijk uitkomt op de counter, maar Schmeichel groeit in de match. De oh's en de ah's van het publiek zijn niet te tellen. Bijvoorbeeld bij de kopbal op de lat van Frutos. De spanning is te snijden. Vinckier hoopt dat de buit al binnen is, maar...
In de 116e minuut kan Ducha na een hoekschop uiteindelijk de 2-2 binnenfrommelen, meteen ook de eindstand na verlengingen.
Penalties dus en ook hier megaspannend.
Ducha scoort, Manu pakt: 1-0
Dirar mist, Vinckier scoort: 1-1
Mika scoort, Vinckier mist: 2-1
Schmeichel scoort, Vinckier scoort: 3-2
Smette kan N'Yzer naar de finale schieten, maar de keeper pakt. Het zal toch geen waar zijn?? Nee hoor: Schmeichel pakt de laatste penalty van Vinckier: N'Yzer wint de strafschoppen met  3-2.
De vreugdeuitbarsting die hierop volgt, zullen de spelers en publiek niet gauw vergeten: kippenvelmoment.

Wat er volgende week ook gebeurt, we kunnen ons vandaag alleszins (café-)ploeg van 't stad noemen.
Volgende week speelt N'Yzer dus als de bekerfinale tegen de vice-kampioen van de hoogste reeks: FC Heirweg Anzegem.
N'Yzer komt uiteraard als underdog aan de start, want het dit is een duel tussen de vice-kampioen van de 1e en de 3e reeks van de VLVB. Maar wie weet... "Don't you know pump it up..."
Place to be: terrein Grammene (Brugstraat) - zaterdag 22 mei om 15u.