N'Yzer-Heirweg Anzegem: 3-1 na verlengingen - verslag - N'Yzer wint de cup

N'Yzer wint de beker na verlengingen tegen Heirweg Anzegem.
Na 90 minuten stond het  1-1, na 120 minuten 3-1.
Don't you know pump it up, N'Yzer wint de cup!

Iedereen die N'Yzer van dichtbij volgde was in Grammene - nota bene op het veld van kampioen Grammene. Iedereen vierde mee, dus een lang verslag lijkt me overbodig (temeer daar het blaadje met het verslag van Jack verloren ging in het feestgedruis).

De eerste helft was spannend, maar kansarm. Een licht dominerend Heirweg Anzegem had enkele uitstekende kansen, en N'Yzer had een penalty kunnen krijgen wegens handspel bij een actie van Zlatan - rusten bij 0-0.

In de tweede helft kopt Didi zijn 26e van het seizoen tegen de touwen, na een gemeten hoekschop van Sam Reynaert: 1-0. N'Yzer heeft de overhand en de 2-0 hangt in de lucht, maar een poging van Didi strandt op de paal. Toch toont ook Heirweg Anzegem waarom ze in de finale staan. Schmeichel moet al z'n kunnen tonen op een schot uit een scherpe hoek.
Op een snelle counter scoort n'Heirweg dan toch de gelijkmaker - Schmeichel was dit maal kansloos op het heerlijke vluchtschot onder de lat. Een penalty voor N'Yzer wordt niet gefloten en Zlatan wringt nog een open kans de nek om - na 90 minuten is het nog steeds 1-1, verlengingen dus.

In de verlengingen trekt N'Yzer het laken helemaal naar zich toe. Zlatan versiert een penalty - Mika zet die feilloos om: 2-1.
Een bezoekende streaker zorgt dan eventjes voor opschudding en Heirweg Anzegem is de kluts kwijt: Poldi kopt een verre vrije trap lateraal voor doel terug, en Zlatan kopt de verlossende 3-1 via de lat van dichtbij binnen.

De vreugdetaferelen na het laatste fluitsignaal zijn amper te beschrijven, maar zullen niet snel vergeten worden: N'Yzer promoveert niet alleen naar tweede, het wint ook de cup in z'n allereerste seizoen!
Een memorabele ontvangst en dito feestje in N'Yzer was wat volgde.