zaterdag 28 november 2009

N'Yzer - VK Olympia Kortrijk: 3-0

Niemand blijkt zich nog de zege van N'Yzer tegen VK Olympia te herinneren.
Daarom nemen we het verslag van VK Olympia klakkeloos over - niet zonder een welgemeende dankjewel aan de faire tegenstander.
Kan iemand reageren om de doelpuntenmakers en assists te vermelden - ik hoorde dat Sam scoorde.
Groeten
Didi
Amper drie dagen na de winst tegen Sporting Grammene moest Olympia de wei in tegen N'Yzer, die geruisloos naar een tweede plaats waren opgekloppen. Geen makkelijke opdracht dus, zeker niet met de hevig wind die die dag stond. Olympia onderging in de beginminuten het spel en kwam enkele keren goed weg. Toch werd het al snel 1-0 voor de thuisploeg. Olympia kon enkele keren goed combinerend tot aan de zestien komen, maar daar kwam nooit echt groot gevaar uit. Enkele schoten uit de tweede lijn, maar geen echt gevaar. Tot Sylle op het kwartier werd weggestuurd en mooi afwerkte. Een perfecte counter die meteen ook de ruststand vastlegde.

Een zelfde verhaal in de tweede helft. N'Yzer dat het spel beheerste, maar niet echt gevaarlijk kon zijn. Olympia kwam er af en toe uit, maar veel verder dan enkele schoten uit de tweede helft kwamen de bezoekers niet. Na een tiental minuten scoorde de thuisploeg een tweede maal. Opnieuw kreeg de thuisaanval te veel ruimte en moest Xavi zich gewonnen geven. Met enkele wissels probeerde Olympia het tij nog te doen keren, maar tevergeefs. Het was N'Yzer dat de thuiszege verder zeker stelde.

Na een vermoeiende namiddag moesten de uitgedroogde kelen dringend gesmeerd worden. Na een dubbel bakske in de cabines, zakte een groot deel van de Olympia-equipe nog naar N'Yzer af om nog eens alles te geven in den derden time. En het moet gezegd: het - bij momenten - niveauverschil tijdens de eerste twee helften verdween als sneeuw voor de zon. "Bockor, bockor ..."