dinsdag 10 november 2009

Taverne Palace Deinze - N'Yzer: 0-3

Dankzij een overtuigende zege - de eerste uitzege - springen we over Taverne Palace naar plaats 4 in de rankschikking.

Geen tijd voor een studieronde, beide ploegen vliegen er meteen in.

Poldi breekt meteen al door de buitenspelval en schuift de bal onder de keeper, maar de bal blijft steken in het drassige veld. Een verdediger glijdt de bal nog van de lijn tegen de paal en de gevolgde Didi knalt van dichtbij meteen weer tegen diezelfde paal.

Geen nood echter: een doorsteekpas van Sam komt via een gelukje bij Didi die de verdediger afhoudt en alleen op doel afgaat - de tweede kans voor N'Yzer gaat deze keer gelukkig wel netjes tegen de touwen: 1-0.
Taverne Palace voetbalt aardig mee en krijgt een unieke kans op de gelijkmaker. Met een kattensprong ranselt onze reservenkeeper Schmeichel de bal echter nog uit doel.
Halfweg de eerste helft verdubbelt N'Yzer de voorsprong na een prachtige combinatie over verschillende stations: inworp Ackou aan de rechterkant, Didi vindt de ruimte bij Sam die in één tijd met de hak Hannes bereikt. Hannes kaatst de bal en van het centrum naar de linkerflank, waar Ducha met een gekruist schot de keeper aftroeft: 0-2.

In de tweede behoudt N'Yzer de overmacht, maar toch is het oppassen geblazen als Palace ei zo na de aansluitingstreffer maakt. Schmeichel houdt echter z'n netten schoon. Kort nadien kopt Poldi een voorzet van Didi tegen de touwen: 0-3. De - overigens heel faire - wedstrijd is meteen gespeeld.
Hannes, Pierre, Niels en Jan-Willem hadden de score nog hoger laten oplopen, maar die goals worden hopelijk opgespaard voor de volgende belangrijke matchen, te beginnen met de 11-november match tegen Bultycnk Sport (3e in de stand).

Een prima collectieve prestatie die om bevestiging vraagt in de volgende matchen.
Succes voor de midweekmatch!
Veldreporter Didi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten