zaterdag 28 november 2009

't Bankske Wevelgem - N'Yzer: 0-2

Eerst en vooral: sorry voor het laattijdige verslag - we zullen het gemakshalve maar op de jetlag van de reporter steken.

Op papier leek de verplaatsing naar numme 11 in de stand - 't Bankske Wevelgem - een haalbare kaart. Toch is al gebleken dat zulke verplaatsingen de moeilijkste blijken.
Na vijf minuten lijkt die vrees echter ongegrond: Didi zet N'Yzer meteen op rozen via een mislukte voorzet die in doel belandt.: 0-1 (assist Ackou).
N'Yzer heeft de bovenhand maar laat enkele keren na om de voorsprong te verdubbelen. Eerst kan Deckie de bal vanuit een scherpe hoek net niet in het lege doel sjotten. Stasegem krijgt het moeilijk en het spel verwatert dan wat. Maar na een uittrap van keeper Schmeichel legt Deckie de bal nu wel netjes in het mandje. Meteen zijn eerste competitie doelpunt, en dat op een ideaal moment: net voor de rust.

In de tweede helft valt er weinig te beleven. Tenzij de fouten die wat voor opwinding zorgen. Ondergetekende Didi Joos maakte een paar onnodige donkergele fouten en krijgt met wat vertraging uiteindelijk wat hij verdient: de eerste gele kaart in de geschiedenis van N'Yzer. Ook Ducha ziet nog een geel karton. In de tweede helft was 't Bankske de enige ploeg dat wat kansen bij mekaar kan voetballen, maar het wordt niet meer spannend.

N'Yzer blijft op de tweede plaats in de stand, op 4 punten van Eendracht Grammene.