dinsdag 19 oktober 2010

N'Yzer - De Kroone Kuurne: 3-1

N'Yzer moest thuis aan de bak tegen De Kroone Kuurne, een ploeg met precies evenveel punten als N'Yzer. Dankzij een verdiende 3-1 verwinning blijft N'Yzer stevig in de top 3.

Na een kwartier een half aangeschoten handsbal die gefloten wordt door de scheids, die plots merkt dat de verdiger een meter in de 16 staat. De bal gaat dus op de stip, en Ducha, onze vaste penaltynemer legt de bal voor de 6e keer alweer in het mandje. De rest van de eerste helft domineert N'Yzer, zonder echt grote kansen af te dwingen. Toch komt Kuurne op gelijke hoogte: bij een zeldzame aanval wordt de bal centraal slecht weggewerkt, en de Kuurnse spits kopt de bal van ver precies in het hoekje. 1-1 was ook de ruststand.

Na de rust heeft N'Yzer het een kwartier moeilijk om de bovenhand te krijgen op het middenveld. Op het uur bedient Ollie dan Didi die de bal onder de gelegenheidsdoelman schuift. Met die 2-1 voorsprong komt ook het vertrouwen en het betere voetbal van N'Yzer terug. Ollie zelf scoort zijn eerste doelpunt voor N'Yzer dankzij een schot van aan de rand van de zestien dat precies in het hoekje past. 3-1 is ook de eindstand.

Figuur van de week is laatkomer Niels "Jack" Verbauwhede. Iets met geen auto en gsm plat of zoiets...