zondag 10 oktober 2010

Telstar Nazareth - N'Yzer: 2-2

Deze bitse partij in Nazareth (waar de "Sterren" stil bleven staan) werd beslecht op vier stilstaande fases.
De partij begon nochtans veelbelovend voor N'Yzer: Telstar kwam de eerste twintig minuten niet in het spel voor. Enkel de doelpunten ontbraken. Op hoekschop lukte Nico dan toch de verdiende openingstreffer, op z'n Maradonna's, dus met de hand van god.
De roep om het gebruik van live-tv-beelden om de scheids te helpen klonk lweer luider, vooral bij Telstar. Maar aangezien Blatter er nog niet van wil weten en zwart-goud een faire ploeg is, neemt Ducha zijn verantwoordelijkheid en... maakt een owngoal op hoekschop. (Kwatongen beweren onterecht dat Ducha weer topscorer wou zijn - z'n doelpuntenteller staat daarmee op 5.)
Ondertussen was de wedstrijd wel ontsierd en ontaard door enkele opstootjes. Het belette wel dat het goede voetbal van de eerste twintig minuten een vervolg kreeg. Kortom, we rusten met 1-1.

Na rust krijgt het publiek weinig kansen te zien. Op het uur schrikt het publiek op door een bom van een doelpunt, Didi knalt een vrije trap van een kleine 25 meter precies in de winkelhaak: 1-2. Jammer genoeg levert die vijfde van Didi echter geen driepunter op. Op een vrije trap slikken we in de laatste minuten toch nog de 2-2 gelijkmaker. Tot overmaat van ramp pakt Steven Dekocker in het slot van de wedstrijd een tweede (lichte) gele kaart, dus rood. "Laat je ploeg maar in de steek," zingt de spionkop plagend. De eerste rode kaart in de geschiedenis van N'Yzer - door deze twijfelachtige eer is de jarige Steven Dekocker onze eerste figuur van de week - hou deze blog dus maar in de gaten!

Pleidooi voor gebruik van live-tv-beelden
Op de persconferentie achteraf legt de thuiscoach de vinger op de wonde: "Wij hadden moeten winnnen: handsspel bij het eerste doelpunt en in de laatste minuut, fluit de scheids nog een doorgebroken Telstar-speler onterecht af voor buitenspel. Help die scheids aub met live-tv-beelden." N'Yzer is het door volmondig mee eens: "Misschien helpt het ook om de tackels en ellebogen van onze velden te houden. De VLVB moet dringend zijn pioniersrol in het wereldvoetbal weer opnemen. Hier hangt teveel vanaf. Langer wachten is misdadig." Misschien toch een ideetje voor een volgend colloquium, maar dan liefst niet op zaterdagmiddag. Iemand?