maandag 4 oktober 2010

N'Yzer - FC Beitem 2-0

FC Beitem wou de uitschuiver en het eerste puntenverlies van vorige week rechtzetten, en N'Yzer wou de voeling met de top niet helemaal verliezen.

Stasegem domineerde deze match door een oppermachtig middenveld. Aan de rust had de zege al op zak moeten zijn, maar een bal van Didi werd door een verdediger van de lijn gehaald, en open kansen voor Poldi en Ollie gekeerd door de doelman. Beitem stelde daar enkele halve kansjes tegenover.

In de tweede helft waren er minder kansen maar wel meer doelpunten. Eerst werd een loepzuiver strafschopfout op Poldi niet gefloten, maar na een vederlichte fout op diezelfde Poldi ging de bal wel op de stip. Ducha zette N'Yzer op een dik verdiende 1-0. Beitem moest nu wel meer komen, met enkele gevaarlijke hoge ballen tot gevolg, maar Stoene stond pal en hield er zelfs af en toe eens bewust de spanning in, maar hield grandioos de nul.
Een kwartier voor affluiten zette de ingevallen Smette Didi alleen voor doel, en die schoof de bal voorbij de keeper: 2-0 en de buit was binnen.

Door deze zege rukt N'Yzer op van rang 6 naar rang 3, nog altijd op 4 punten van leider Menen en op 2 punten van Telstarboys Nazareth, onze tegenstander van volgende week.